Welkom bij Wim Laumans praktijk voor haptotherapie

Welkom bij Wim Laumans praktijk voor haptotherapie
Het tijdschrift
Het tijdschrift
Cursussen
Informatie
PDF archief
aanmeldingsformulier

De praktijk

Het tijdschrift

Cursussen

Informatie / links

PDF archief

Aanmeldingsform./contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer

Sed diem nonummy nibh euismod tincidunt

St lacreet dolore magna aliguam

Ut wisis enim ad minim veniam

quis nostrud exerci tution ullam corper suscipit lobortis

nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Stap vooruit

Stap achteruit

Email

Informatie

Welkom

Praktijk voor Haptotherapie Wim Laumans

Praktijk voor Haptotherapie Wim Laumans

Behandeling na telefonische afspraak

Tel.: 06 53 62 50 56

  

De praktijk

Praktijkadres:        Herenstraat 25a

                            1404 HB  Bussum

Telefoon:               035-656 16 90

Girorekening: 9605261

Registratienummer Vereniging van

Haptotherapeuten (VVH): 381 A

AGB Zorgverlenercode : 90030091

praktijkcode: 90009091

KvK 32150606

Haptotherapie = code 24602

Praktijkinformatie voor patiënten samenvatting.


Eerste afspraak telefonisch maken. Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoedingen voor Haptotherapie. Het tarief van een behandeling is 80 euro. Veel verzekeringen  beweren haptotherapie te vergoeden maar vergoeden slechts een gedeelte van het bedrag ( meestal 35 of 45 euro) en eisen het lidmaatschap van de beroepsvereniging: de VVH.

Op de website van de VVH kunt u nakijken wel bedrag  uw verzekering vergoed.

 

Ligging praktijk zie ook Google maps.


Voor meer achtergrondinformatie over de Haptonomie verwijzen wij u naar de zoekfunctie van bijvoorbeeld Google met de zoekwoorden: Haptonomie en haptotherapie.

Herenstraat 25 a, 1404 HB Bussum

U kunt niet parkeren voor de deur, maar dient gebruik te maken van de parkeergarage "de Nieuwebrink" op de Kerklaan. Neemt u de uitgang Brinklaan en dan de straat oversteken en u bent op de Herenstraat. De andere mogelijkheid is parkeren bij Scapino. Klik voor Google Maps het logo.

info@wimlaumans.nl

Rubriek Haptotherapie

Haptotherapie


De haptotherapie baseert zich op de menswetenschap "haptonomie", een wetenschap die de fenomenen in het menselijk contact bestudeert en beschrijft.


De haptotherapie gaat uit van het gegeven, dat het lichaam de drager is van gevoelens en een geheugen heeft voor positieve en negatieve gevoelservaringen. Deze gevoelservaringen doen we allemaal op in ons leven in het contact met onze omgeving. Deze gevoelservaringen zijn terug te vinden in bewegingspatronen, spanningen in het lichaam, remmingen in de gevoelsbewegingen, het ontstaan van voorkeurshoudingen- en bewegingen, en in de wijze van het aangaan van contacten. De mens wordt beschouwd als een ondeelbaar geheel - een persoon - waarbij lichamelijkheid, psyche en gemoed onderscheiden kunnen worden, maar niet als los staan van elkaar.


De haptotherapeut is gericht op de eigen vermogens van de patiënt, hem / haar bewust te laten zijn van zichzelf, van wat hij /zij kan en wil en daarnaar te handelen. Hoe meer ons gedrag voortkomt uit zelfbewustzijn, hoe makkelijker we ons bewegen, hoe belastbaarder, mobieler en vitaler we zijn. Dat leidt veelal weer tot het beter kunnen omgaan met zichzelf, de omgeving en situaties. En het kan zelfs ook leiden tot een afname van bepaalde klachten en / of problemen, bijvoorbeeld doordat emotionele en fysieke blokkeringen loskomen, herkend worden en verwerkt.

Haptotherapie info